OCHELARII DE SOARE ȘI FORMA FEȚEI. CUM OBȚII ARMONIA PERFECTĂ

OCHELARII DE SOARE ȘI FORMA FEȚEI. CUM OBȚII ARMONIA PERFECTĂ

 

Forma ramei trebuie să contrasteze cu forma feței, iar dimensiunea ramei trebuie să fie în armonie cu dimensiunea feței. Sunt primele doua reguli de care e bine să ții cont cand îți alegi ochelarii de soare. Iar pentru ca alegerea ta să fie nu doar corectă, ci senzațională, ți-am pregătit mai jos alte secrete de frumusețe pe care să le iei cu tine la shopping.

 

 

 

 

 

Fața ovală: exagerează-i farmecul purtând o ramă dreptunghiulară, cu colțuri rotunjite

Fața ovală e pusă în valoare de orice tip de ramă, dar pentru un look cu adevărat fabulos, încearcă o pereche de ochelari de soare cu ramă dreptunghiulară și colțuri ușor rotunjite. De asemenea, vei pune în valoare feminitatea și expresivitatea contururilor feței purtând ochelari înalți, care lasă pomeții la vedere.

De evitat: ochelarii supradimensionați care dau iluzia alungirii exagerate a jumătății inferioare a feței.

Alege-ți ochelarii perfecți: Aviator, Wayfarer

 

 

 

 

Fața rotundă: adaugă definiție cu lentile înguste și rame cu design îndrăzneț

Fața rotundă are contururi blânde și obraji plini, iar ochelarii ideali sunt cei care adaugă contrast și alungesc. Pentru un efect irezistibil, ce scoate în evidență nu rotunjimea, ci aerul dulce și tineresc al chipului, alege ochelari cu linii drepte și unghiuri îndrăznețe.

De evitat: ochelarii supradimensionați cu rame groase, care acoperă prea mult din față și exagerează rotunjimile.

Alege-ți ochelarii perfecți: Wayfarer, Cat-eye, Clubmaster

 

 

 

 

Fața pătrată: îndulcește liniile geometrice cu rame subțiri, sau ochelari „wrap around”

Fața pătrată are liniile maxilarelor și ale tâmplelor bine definite, ușor de „îndulcit” cu o pereche de ochelari rotunjiți. Dar atenție, ramele groase și închise la culoare pot fi copleșitoare, chiar dacă au colțuri rotunjite. Alege rame subțiri, de preferat metalice, ochelari fără rame, sau ochelarii care îmbrățișează tâmplele, tip “wrap-around”.

De evitat: ochelarii cu semi-ramă groasă, precum și cei care depășesc linia exterioară a tâmplelor și accentuează liniile geometrice ale feței.

Alege-ți ochelarii perfecți: Cat-eye, Aviator, Casual

 

 

 

 

Fața triunghiulară: echilibrează proporțiile feței cu o semi-ramă groasă, îndrăzneață

Fața triunghiulară are maxilarele proeminente și se subțiază spre frunte, aspect ce poate fi exchilibrat cu o pereche de ochelari cu semi-ramă cît mai groasă, cu design îndrăzneț. Sunt ideali, de asemenea, ochelarii ochi-de-pisică sau clubmaster, cu lentile mai închise la culoare în partea de sus.

De evitat: ramele rotunde înguste, care nu acoperă linia exterioară a tâmplelor și scot în evidență unghiurile feței

Alege-ți ochelarii perfecți: Cat-eye, Clubmaster

 

 

 

 

Fața în formă de inimă: armonizează trăsăturile cu ochelari rotunzi, supradimensionați

Fața în formă de inimă este definită de o frunte lată și o bărbie mai ascuțită. Și în acest caz alege ochelari în contrast cu liniile feței pentru a obține armonie. Lentilele fluture dau consistență unei bărbii ascuțite, iar ochelarii aviator și cei rotunzi, supradimensionați reduc impactul vizual al unei frunți înalte și late.

De evitat: Ochelarii cu semi-ramă groasă, care pun în centrul atenției linia frunții.

Alege-ți ochelarii perfecți: AviatorWayfarer, Casual